Välkomna till Påsklovsveckan!

27 MAR 2020 16:37
Måndag 6 april är det dags för årets första friidrottsskolevecka! Med 15 anmälda barn lever vi med god marginal upp till det nya regeringskravet 27 mars med sammankomster på högst 50 personer. Samtidigt är vi extra noga med hygienen i dessa tider.
  • Uppdaterad: 27 MAR 2020 16:37

Nu närmar det sig – om en dryg vecka drar vi igång med första träningspasset och när påsken inleds fyra dagar senare har vi hunnit testa alla friidrottens roliga grenar!

Det känns extra roligt att välkomna er just i år och just nu, när vi är mitt uppe i en så märklig tid som coronaviruset har försatt oss i. Är det någon gång vi behöver friskvård och hälsofrämjande idrott så är det nu!

Lerum Friidrott följer regerings regler och myndigheters rekommendationer

Vi i Lerum Friidrott följer självklart regeringens och Folkhälsomyndighetens instruktioner (och Riksidrottsförbundets och Svenska Friidrottsförbundets rekommendationer) och har därför hela tiden haft våra ordinarie träningar igång, med extra noggrannhet på sanitet och undvikande av onödig kroppskontakt.

De nya regler som annonserades av regeringen fredagen 27 mars, till exempel förbud mot allmänna sammankomster för fler än 50 personer, påverkar ur den aspekten inte påsklovsveckan. Viktigt är dock att tänka på följande:
  • Tvätta händerna ofta och noga
  • Hosta och nys i armvecket
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun
  • Stanna hemma om ditt barn är sjukt eller upplever symtom på sjukdom
  • Undvik kontakt med andra sjuka personer
  • Använd handsprit om inte handtvätt är möjlig
  • Begränsa dina sociala kontakter. I dagsläget avråds också från inrikesresor, framförallt till och från storstadsområden.
Till dags dato har femton barn anmält sig som deltagare och vi som ska ta hand om dem på bästa sätt är fyra rutinerade ungdomar som är mellan 16 och 18 år gamla, fem ”praktikanter” som är 13 och 14 år, samt Lerum Friidrotts assisterande klubbchef Anders Egle. Totalt blir vi alltså 25 personer och därmed ”bara” hälften så många som de nya reglerna sätter som maxgräns.

Samlingstider måndag 6 april

Så – vi ser fram emot att träffa er alla måndagen 6 april i Förbohallen i Stenkullen! Några av er kommer redan till vårt fritids kl 08.30 (och stannar till 16.00), medan andra koncentrerar sig på själva Friidrottsskolan kl 10.00-14.45.

Lunchmat dukas fram av Stenkulans prisade matteam

Äter gör vi i bamba på intilliggande Stenkulan, där skolans köksmästare Ida kommer att ha lagat och dukat fram lunch åt oss. Själva träningen är från början tänkt att ske inne i Förbohallen, men när nu vårvädret hittills har underlättat träning utomhus tänker vi utnyttja det så mycket som möjligt även under Friidrottsskolan. Ta därför med kläder (inklusive mössa och vantar) och skor för både inomhus- och utomhusträning, så kommer vi att få en härlig påsklovsvecka i friskhetens tecken!

Välkomna!

Lerum Friidrott

Har du missat att anmäla dig?

Det gör du här: Anmälan Lerum Friidrottsskola 2020>

Skribent: Ulf Gimlegård