Hoppa till sidans innehåll

Corona-hantering


Hela Sverige och världen står inför en gigantisk utmaning när det gäller att hantera corona-pandemin, och precis som alla andra följer Lerum Friidrott myndigheternas föreskrifter och allmänna råd för hur vi som individer och grupper ska agera.

Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet betonar att det är av största vikt att barn- och ungdomsidrotten fortsätter att fungera, som ett led i hälsoarbetet. Tillsammans har man satt upp en rad riktlinjer för hur träningar, tävlingar och andra arrangemang organiseras, för att både främja de fysiska aktiviteterna och samtidigt förhindra smittspridning.

Lerum Friidrott ser med största allvar på situationen och har anpassat sin verksamhet efter rådande rekommendationer.

Vad gäller Lerum Friidrottsskolor har vi bland annat använt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsverktyg för att i förväg analysera och kunna planera för att motverka de risker som kan finnas under aktiviteterna.

Svenska Friidrottsförbundet har snyggt sammanställt FHM:s och RF:s rekommendationer i egna riktlinjer som du kan ta del av här.

Våra åtgärder ser därför ut så här:

  • Vi kommer att ha i princip dubbelt så stora ytor att röra oss på jämfört med tidigare Friidrottsskolor. Stonehill IP och Stenkullens fotbollsplan står till vårt förfogande, så att vi kan dela upp deltagarna i mindre grupper och sprida ut oss på olika ytor för samlingar och träning.
  • Vi kommer även att dela upp oss i mindre grupper vid lunch och mellanmål.
  • För att minimera antalet personer avråder vi anhöriga från att vara närvarande under dagarna.
  • Det finns gott om toaletter med möjlighet att tvätta händerna vid alla anläggningar som används och vi ser till att alla dessa utrymmen är städade och att tvål är påfyllt varje dag. Vi tillhandahåller även handsprit under och mellan träningspassen.
  • Vi ser därför till att välja lekar och aktiviteter som minimerar riskerna för nära kroppskontakt.
  • Vi kommer kontinuerligt att uppmana deltagare och ledare att avbryta deltagande eller stanna hemma vid stora som små symptom.
  • Våra ledare är rutinerade och har sedan påsklovet erfarenhet av att arrangera Friidrottsskola även under corona-virusets tid.

 

Uppdaterad: 14 MAJ 2020 12:30 Skribent: Anders Egle
E-post: Adressen Gömd

Till anmälan>

 

Huvudsponsor:

 

 

 

Andra arrangemang i Lerum:

 

23 april 2022